Početna - IZDVOJENO - Marina Lovrić Merzel – pet kaznenih djela koja joj se stavljaju na teret
marina lovrić merzel
Foto: web

Marina Lovrić Merzel – pet kaznenih djela koja joj se stavljaju na teret

Donosimo Vam pet točaka u slučaju Merzel koja joj se stavljaju na teret, nakon suđenja Uskok traži određivanje pritvora.

Pet točaka optužnice

  •  Plaćala je takozvane županijske savjetnike novcem iz proračuna samo kako bi oni glasali za nju u Skupštini. Procijenjena šteta je šest milijuna kuna. To joj se stavlja na teret da je radila od lipnja 2009. godine, iako su oni primali tu nadoknadu od pravnih osoba Županije.
  • Prostor za zgradu Hitne pomoći kupila je 2012. godine od Bernarda Popeca za puno veću cijenu nego što zgrada vrijedi, a ta zgrada je neadekvatna za potrebu Zavoda za hitnu medicinu. Ugovor o kupoprodaji nekretnine vrijedan je 9,8 milijuna kuna, županica je s vlasnikom tvrtke sklopila 30. svibnja 2012. godine. Procjenjuje se da je šteta 4,2 milijuna kuna.
  • Županicu se tereti i da je od rujna 2010. do rujna 2013. godine Kobešćaku omogućila stjecanje udjela Županije u društvu Ceste Sisak iako je znala da će time za Županiju nastati obveza naknade štete drugom društvu zbog neosnovanog odbijanja zaključenja ugovora. Šteta je oko 200.000 kuna.
  • Županijskom službenom karticom American Express plaćala je sve osobne troškove kao što su hrana, piće i gorivo. Plaćala je privatne ručkove i proslave rođendana. Na to je potrošila ukupno 136.000 kuna.
  • Troškove hrane i pića za osobne potrebe po raznim ugositeljskim objektima podmirivala novcem Županije. Od ožujka 2010. godine pa sve do kraja 2013. godine. Šteta je oko 35.000 kuna.

Odvjetnik je kazao kako je Marina Lovrić Merzel na ispitivanju u Uskoku odbacila optužbe i očitovala se o svih pet navodnih zlouporaba teških više od 10,5 milijuna kuna. Uskok traži istražni zatvor zbog straha za županicu, jer bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke te ponoviti kaznena djela.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...