Početna - IZDVOJENO - Hitna ga proglasila mrtvim, a mrtvozornica utvrdila da je živ
hitna pomoć

Hitna ga proglasila mrtvim, a mrtvozornica utvrdila da je živ

Cijelom Hrvatskom ovih je dana procurila informacija o nemaru medicinskog osoblja koji je rezultirao smrći 56-godišnjeg pacijenta iz Trankovca kod Okučana. Hitna je po pozivu došla na kućnu adresu pacijenta i procjenili su da je mrtav. Ostavili su ga na podu pothlađenog i nezbrinutog i otišli, ubrzo nakon njih stigla je mrtvozornica koja je nakon pregleda utvrdila da je pacijent živ.

Pacijent je bio u teškom stanju pa je prevezen u bolnicu u Novu Gradišku, gdje je u utorak oko trinaest sati i preminuo. Dozanje se kako ovo nije prvi da se slične stvari događaju isto medicinskoj ekipi. Bez obzira na nemar medicinskog osoblja bi on umro, jer je bio teško bolestan.

Utvrdi li Stručno vijeće da je došlo do propusta u postupanju s pacijentom, ravnateljica će prema članovima tima i dispečeru poduzeti mjere predviđene Zakonom o radu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...