Početna - IZDVOJENO - Drogirali štićenike u Domu za starije u PGŽ pa ih pljačkali

Drogirali štićenike u Domu za starije u PGŽ pa ih pljačkali

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) i hrvatske državljanke (1966.) zbog počinjenog kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točka 4. u svezi članka 228. stavak 1. Kaznenog zakona.
Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od studenog 2019. godine do 16. listopada 2020., kao djelatnici jedne ustanove za starije i nemoćne osobe na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, štićenicima doma dali lijekove od kojih su oštećenici zaspali. Nakon toga su, tereti ih se, bez njihovog znanja i iskorištavajući njihovu bespomoćnost, skidali s njih zlatni nakit.
Optužnicom se okrivljenike tereti da su na opisani način oštetili šestero oštećenika za oko 60.000,00 kuna, javlja riječki DORH.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...