Početna - IZDVOJENO - Drugi dani Slavonije u Rijeci
2. Dani Slavonije

Drugi dani Slavonije u Rijeci

2. Dani Slavonije u Rijeci, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača “Panonija”, održat će se od 9. do 12. rujna na Trgu 111. brigade HV.

Sajam će se sastojati od tri dijela: prvi je sajamski prostor s četrdesetak izlagača proizvođača slavonskih delicija, zatim edukativni dio na kojem će se moći vidjeti priprema i kušati tradicionalni slavonski čobanac i čvarci te kulturni dio manifestacije koji će upotpuniti tamburaški sastav. “, najavio je i poneko iznenađenje za Riječane.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” broji oko 35 aktivnih članova, zastupnika privatnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Slavonije. Kako je naglasio Pavo Baotić, predsjednik Udruge, cilj manifestacije Dani Slavonije je promocija domaće slavonske proizvodnje te ujedno želja da se pokaže kako se i od domaćih proizvoda može živjeti i zaraditi. Prošlogodišnji izlagači bili su, prema riječima tajnika Udruge Nenada Kračuna, iznimno zadovoljni odazivom Riječana, kao i uspješnom prodajom svojih proizvoda. Riječani, kako kaže Kračun, znaju prepoznati kvalitetu.

Riječani i gosti tako će u četiri dana moći vidjeti, probati i kupiti kulen, kulenovu seku, slaninu, med, rakiju, voćna vina, aroniju, maline i ostalo bobičasto voće, ali i zlatnovez te drvene igračke izrađene u Slavoniji. Sajamski dio će sva četiri dana raditi od 9 do 22 sata, dok će ugostiteljski ostati otvoren do 22 sata.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...