Početna - IZDVOJENO - Država nudi jeftino poslovne prostore za sve djelatnosti, osim kladionica
Korzo Rijeka
web

Država nudi jeftino poslovne prostore za sve djelatnosti, osim kladionica

Državni ured za upravljanjem imovinom objavio je poziv za petogodišnji zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu, među kojima je njih osamnaest u Rijeci. Većina tih prostora u roh-bau je izvedbi u zgradama u Primorskoj ulici i Emilija Randića, na Rujevici.
Riječ je o manjim lokalima, površine od po dvadesetak četvornih metara, u kojima je moguće otvoriti više djelatnosti – od ugostiteljske, trgovine, putničke agencije, raznih uslužnih, uredskih i posredničkih djelatnosti, pa čak i metalopređivačke.

S obzirom na pogodnost takvih manjih prostora za otvaranje popularnih kladionica, treba spomenuti da je država u uvjetima natječaja izrijekom isključila mogućnost obavljanja te djelatnosti u svim oglašenim prostorima, piše Novi list.

Po svojoj veličini, među oglašenima se posebno izdvaja prostor u Smokvine Tvrdog 1, u centru Rijeke. Riječ je o prostoru koji je već duže vremena prazan i prilično zapušten, a obuhvaća prizemlje, suteren i podrum zgrade na uglu ove ulice i Strossmayerove, sveukupne površine 421 četvorni metar.

Država je odredila početnu cijenu zakupnine od 7.063 kune, što ispada oko 17 kuna po ‘kvadratu’. To ispada jeftinije nego što je to slučaj s lokalima u Primorskoj ulici i na Rujevici, za koje su početne cijene mjesečne zakupnine formirane na oko 30 kuna po četvornom metru.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Kako je bilo na prezentaciji u Centru za inovacije u turizmu?

U petak, 15. listopada 2021. godine, u Centru za inovacije u turizmu – HUBBAZIA predstavnici Hrvatskog telekoma održali su prezentaciju ...