Početna - IZDVOJENO - Državnim dužnosnicima novi vozni park
foto: web

Državnim dužnosnicima novi vozni park

Država obnavlja svoje vozni park… Razlog tomu je natječaj koji je započeo još prošle godine, a radi obnove voznog parka u kojoj su ostvarene uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu.

Priopćenje vlade donosimo u cijelosti:

‘Riječ je o staroj javnoj nabavi od 14.03.2013. godine za koju je počela sukcesivna isporuka koja će se realizirati u sljedećih nekoliko mjeseci.

Ukupan broj vozila obuhvaćen ovim isporukama je 1581 od čega se 1328 odnosi na osobna vozila a ostatak od 253 na dostavna i laka dostavna vozila i kombi vozila – npr. ‘marice’ za MUP, vozila za prijevoz pasa i slično.

Riječ je o obnovi dosadašnjeg voznog parka, dok su pojedina povećanja rezultat potreba novih ustrojstvenih jedinca, npr. 29 vozila predstavljaju povećanje voznog parka sukladno iskazanim potrebama Ureda za probaciju Ministarstva pravosuđa, inspekcijskih službi i novoosnovanih državnih tijela.

U ovom su postupku ostvarene i uštede u odnosu na prethodnu javnu nabavu koju je također proveo Državni ured za središnju javnu nabavu (2010. godine). Tako je primjerice za 690 vozila nabavljenih za potrebe MUP-a postignuta ušteda od 2,1 milijun eura, a radi se o vozilima koja će biti isporučena s dodatnom vrijednosti koja obuhvaća komunikacijsku opremu, dodatna jamstva na tu opremu, ali i gdje je ponuđeno vozilo poboljšanih karakteristika i dimenzija (novi modeli).

Posebice je važno istaknuti da su u odnosu na vozila koja se nabavljaju u bitnom umanjeni zahtjevi korisnika te se tako za ministre umjesto vozila najviše klase nabavljaju vozila gornje srednje klase, a za zamjenike ministara umjesto vozila gornje srednje klase, nabavljaju se vozila srednje klase. ( Odluka o uvjetima korištenja službenih osobnih automobila, mobilnih telefona, redovnih zrakoplovnih linija, poslovnih kreditnih kartica, sredstava reprezentacije te načina odobravanja službenih putovanja, NN 005/2012.)

Obzirom da se radi o višegodišnjem zaduživanju za razdoblje od 2013. godine do 2018. godine, svi proračunski korisnici koji su u okviru navedene grupe iskazali potrebe za obnovom i povećanjem voznog parka, morali su preuzeti obveze po ugovorima koje zahtijevaju plaćanje u sljedećim godinama te plaćanja koja proizlaze iz navedenih obveza moraju kao obvezu uključiti u financijski plan u godini u kojoj obveza dospijeva.’

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Crekvini se danas sade mlada stabla kestena

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac podijelio je vijest na svojoj službenoj Facebook stranici kako se danas sade mlada stabla kestena na ...