Početna - IZDVOJENO - Dva Jadrolinija trajekta sele iz Uljanika u 3. maj
3.maj
Foto: web

Dva Jadrolinija trajekta sele iz Uljanika u 3. maj

Selidba se mora provesti zbog manjka kapaciteta i višemječnog kašnjenja, ali u Uljaniku tvrde da će sva četiri broda biti isporučena u lipnju. Riječki škver ima dovoljno kapaciteta za opremanje i testiranje. Iako to nije bilo planirano, dva od ukupno četiri trajekta u seriji, koji se u pulskom Uljaniku grade za Jadroliniju, bit će prebačeni u riječki “3.maj” na čijim će se navozima obaviti opremanje i završna probna testiranja brodova.

Prvi trajekt trebao je biti isporučen u drugoj polovici veljače, a drugi u prvoj polovici ožujka, ali je prvi trajekt u Uljaniku porinut tek 25. siječnja, a drugi 8. veljače. Postavljanje sustava cjevovoda, kabela, klime, ventilacije i opremanje putničkog salona samo su neki od poslova, koji će se obaviti u riječkom škveru, gdje ima dovoljno slobodnih kapaciteta.

Trajekt za Jadroliniju nije prva novogradnja koja je iz Pule preseljena na završno opremanje u Rijeku. Sredinom studenog prošle godine iz Uljanik Brodogradilišta u trećemajski opremni bazen dotegljen je brod za prijevoz rasutog tereta koje su Puljani prvotno trebali graditi za tamošnju Uljanik plovidbu. Prema informacijama iz Uljanika su platili sve dosad ispostavljene fakture za obavljene poslove i troškove na tom brodu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...