Početna - IZDVOJENO - Džepne krađe, oprez!
kradja

Džepne krađe, oprez!

Tijekom jučerašnjeg dana policija je na području Rijeke zabilježila tri džepne krađe. Nepoznati počinitelji iskoristili su gradsku gužvu, kao i trenutak nepažnje tri hrvatske državljanke te im u gradskim autobusima iz torbica otuđili novčanike. Uz novčanike i novac otuđene su im i osobne isprave i bankovne kartice čime su vlasnice, starosti 42, 63 i 78 godina, oštećene sveukupno za više od 5000 kuna.

I ovom prilikom savjetujemo građanima pojačani oprez, posebice u sredstvima javnog prijevoza, tržnicama, trgovinama, mjestima na kojima se održavaju razna javnog okupljanja te na svim drugim mjestima na kojima se nalazi veći broj osoba. Podsjećamo kako džepari većinom rade u skupinama na način da jedan odvlači pažnju, drugi zavlači ruku u džep ili torbicu, izvlači novčanik i predaje ga trećoj osobi koja nestaje u gužvi. Kako ne bi postali žrtvom ovog kaznenog djela, građanima savjetujemo sljedeće:

-Novac i dokumente nikad ne ostavljajte bez nadzora-posebno pazite u gužvama -Obratite pažnju da li vas netko prati-džepari najprije biraju žrtvu
-Čuvajte se guranja, pretjerano ljubaznih ili pak agresivnih osoba, onih koji vam pomažu ili nameću razgovor -Novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama te ih nosite odvojeno -U kupovinu ne nosite veću količinu novca – koristite bankovne kartice, ali ni u kom slučaju na njih ne upisujte PIN broj -Torbu držite zatvorenu i ispred sebe, u gužvi skinite ruksak i stavite ga ispred sebe -Torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne ostavljajte na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina -Novčanik ne nosite u stražnjem džepu. Ako ste usprkos svemu što ste poduzeli postali žrtvom džepara odmah pozovite policiju na telefon 192! Također, pretražite najbližu okolicu jer postoji mogućnost da pronađete svoj novčanik i dokumente. Ukoliko pronađete ove predmete, spremite ih u vrećicu i predajte policiji jer postoji mogućnost da budu otkriveni korisni tragovi koji će dovesti do počinitelja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...