Početna - IZDVOJENO - Obilježavanje Dana ružičastih majica
dan ruzicastih majica

Obilježavanje Dana ružičastih majica

Povodom Dana ružičastih majica Odjel prevencije Policijske uprave primorskogoranske, organizira niz aktivnosti. Ove godine Dan ružičastih majica obilježava se 22. veljače (zadnja srijeda u veljači), a obilježavanje je započelo kao znak protesta zbog nasilnog incidenta koji se dogodio 2007. godine u školi u Kanadi kada je učenik bio žrtva vršnjačkoga nasilja. U Hrvatskoj je ovaj Dan po prvi put obilježen 2014. godine.

Ovim povodom, 22. veljače u 14 sati u Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke u posjet dolaze učenici trećih razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci. U suradnji s predstavnicima Dječjeg doma „Tić“ Rijeka i aktivno sudjelovanje psihologinje Gimnazije s učenicima će biti provedena
radionica na temu nasilja u mladenačkim vezama. Cilj radionice je pridonijeti smanjenju učestalosti nasilja podizanjem svijesti i znanja mladih o različitim oblicima nasilja, njihovom prepoznavanju i učinkovitim načinima njegova sprečavanja. Obzirom na veliku tamnu brojku ovakvih oblika nasilja, edukacija je ključna i za povećanje spremnosti na traženje pomoći i netoleriranje nasilja.

Policijski službenici Odjela prevencije održat će edukativna predavanja na temu prevencije vršnjačkog nasilja u Osnovnim školama “Turnić”, “Čavle” i “Ivan Zajc”, a Dan ružičastih majica obilježava se i na području više policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske, raznim preventivnim aktivnostima s ciljem sprečavanja vršnjačkog nasilja, i to:

 Policijska postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres – interaktivno predavanje i info-punkt u suradnji s predstavnicima lokalne samouprave i Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj;  Policijska postaja Delnice – info-punkt i radio emisija “Znanje je moć” u suradnji s Crvenim križem, Društvom „Naša djeca“ i Učeničkim vijećem grada Delnice te interaktivna predavanja za učenike viših razreda osnovnih škola, učenike trećih razreda srednje škole i njihove roditelje;  Policijska postaja Opatija – podjela ružičastih majica od kartona i promotivnog materijala u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Liburnije, Društvom „Naša djeca“ i drugim ustanovama Grada Opatije (vatrogasci, hitna pomoć);  Policijske postaje Crikvenica, Krk, Mali Lošinj i Rab – interaktivna predavanja za učenike viših razreda osnovnih škola održat će policijski službenici nadležnih postaja;  Policijska postaja Čabar i Policijska postaja Vrbovsko – interaktivna predavanja za učenike viših razreda osnovnih škola održat će policijski službenici u suradnji sa stručnim suradnicima škola.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...