Početna - IZDVOJENO - EFRI humanitarna trail utrka

EFRI humanitarna trail utrka

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organiziraju 1. EFRI adventsku trail utrku dugačku 5 km koja će se održati 15.12.2018. u Gradu Kastvu na Crekvini.

EFRijevci i prijatelji EFRIja trčat će (ili šetati) za 40 mališana, štićenika udruge CeKeDe koji su slabijeg imovinskog stanja te nerijetko nažalost i socijalno isključeni iz našeg društva.

Prijaviti se možete putem OBRASCA https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAX7H8a1hzY7d2YgEAc0NGJJuu6mfdfEG0Ax0t…

Prema najnovijim podacima UNICEFovog istraživanja jedini dnevni topli obrok kod više od 20 tisuća djece u Hrvatskoj je obrok iz pučke kuhinje.
Više od 20 tisuća djece u Hrvatskoj nema odgovarajuću obuću, a svako peto dijete živi ispod praga siromaštva. Roditelji te djece ne mogu osigurati nikakve izvanškolske aktivnosti te im nisu im dostupne usluge poput logopeda i sl. Većini socijalno isključene djece nitko nikada nije pročitao priču prije spavanja.
Upravo udruga CEKADE, za koju je ova akcija organizirana, bavi se socijalnom inkluzijom djece korisnika Socijalne samoposluge te organizacijom i vođenjem sustava doniranja hrane u Hrvatskoj kao i smanjenjem prekomjerenog bacanje hrane.

Utrka je otvorena za sve koji žele podržati ovu akciju, a dobrovoljni prilog će se moći dati prilikom preuzeća startnog broja na dan utrke.
Pozivamo sve zainteresirane građane da se pridruže u akciji, kroz trčanje ili laganu šetnju kroz kastavsku šumu i na taj način podrže rad udruge CeKaDE u njihovom socijalnom djelovanju.

Za najbrža tri sudionika u muškoj i ženskoj kategoriji, koji istrče cijelu rutu, osigurane su i vrijedne nagrade. Za sve sudionike bit će organizirana okrjepa po završetku utrke.

Utrku su podržali Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Studentski zbor EFRI, EFRI sport te Grad Kastav. Medijski pokrovitelj utrke je La voce del popolo.

Program utrke

10.00 h podjela startnih brojeva
10.30 h vođeno zagrijavanje
11.00 h start na Crekvini
12.30 h proglašenje i druženje

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...