Početna - IZDVOJENO - Ekskluzivno: Ubojica osječkog odvjetnika ubio i nogometnu menadžericu iz Zagreba?
web

Ekskluzivno: Ubojica osječkog odvjetnika ubio i nogometnu menadžericu iz Zagreba?

Ovaj ponedjeljak je u Osijeku ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, a koji je poznat javnosti po ulozi suca u TV seriji „Sudnica“, ubojica je Viktor Tolj koji je nakon ubojstva počinio samoubojstvo. Istraga pokazuje kako je Tolj vrlo vjerovatno ubojica i Sanje Hap, nogometne menadžerice iz Zagreba koja je na smrt izbodena dan ranije u Zagrebu.

Povezanost ova dva ubojstva s Viktorom Toljem u dva grada udaljena 280 kilometara je u neriješenim imovinsko-pravnim odnosima.  U nedjelju je ubijena Sanja Hap koja je nađena sa šest ubodnih rana nožem  te obljepljena selotejpom u stanu u kojem je živjela, a dan nakon ubijen je Vlatko Vidaković, bivši odvjetnik Viktora Tolja. Ova činjenica ukazuje da je ubojica žrtve smatrao svojim dužnicima te je na ovaj monstruozni način potražio osvetu.

Istraga pokazuje kako je Tolj ubijenoj Sanji Hap prijetio dugi niz godina i na nju vršio pritisak i često dolazio pred vrata njenog doma, a  kako se doznaje zbog dužničkih odnosa. Riječ je o kreditu koji je ili sama podignula ili bila jamac majci u njegovoj štedionici Manila. Nakon ubojstva u Zagrebu ubojica sjeda u auto i vozi u rodni Osijek kako bi se obračunao s još jednim dužnikom, odvjetnikom Vidakovićem gdje dolazi u njegov ured u ponedjeljak ujutro i zahtjeva 3000 eura koje mu je platio za odvjetničke usluge. Odvjetničke usluge datiraju iz 2007. godine kad je Vlatko Vidaković bio u službi obrane Tolju zbog otmice i iznude odvjetnika Vjenceslava Arambašića. Tolj je tad bio osuđen na tri godine zatvora, a povrat od 3000 eura je tražio jer nije oslobođen. Viktor Tolj tad vadi pištolj, puca u Vidakovića, a zatim sebi oduzima život ispaljujući si metak u glavu.

Ako se malo vratimo u prošlost i otmicu odvjetnika Vjenceslava Arambašića evo kako je tad 2007. Tolj razmišljao o svom životu. Prilikom otmice Arambašića pričao mu je kako je razočaran svojim životom i da je odlučio da će živjeti do svoje 50-e godine jer  su ga svi prevarili, da mu je svga dosta, da je prokockao čvabdžinicu i mjenjačnicu koju je imao. Sve je to napisao i u svom tzv. oproštajnom pismu. U njemu je naveo i da ga više mlade curice ne žele, a da ga stare kokoši od 30-ak godina ne zanimaju.

Za sad su poznate ove dvije žrtve, hoće li istraga pokazati još ubijenih dužnika na osvetničkom putu Viktora Tolja?

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...