Početna - IZDVOJENO - EU plan za zaustavljanje priljeva izbjeglica
migranti
web

EU plan za zaustavljanje priljeva izbjeglica

Juncker, Merkel i Hollande dogovorili su plan kojim planiraju zaustaviti priljev izbjeglica u Europu. U Turskoj se gradi šest kampova za prihvat dva milijuna ljudi.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan danas bi se trebao sastati s Jean-Claudeom Junckerom. Kako su objavili njemački mediji Europska komisija i Turska dogovorile su plan kojim bi trebale zaustaviti priljev izbjeglica u Europu.

Plan uključuje bolju kontrolu granice Turske i Grčke, a službe tih dviju zemalja trebale bi zajedno kontrolirati obalu i istočni dio Egejskog mora te sve izbjeglice koje dođu do Grčke varćati u Tursku. U Turskoj pak planiraju izgraditi kampove za prihvat dva milijuna izbjeglica.

Ostale članice EU prema tom planu trebale bi međusobno rasporediti i smjestiti još pola milijuna izbjeglica.

Plan su navodno prošlog tjedna dogovorili Jean-Claude Juncker, Angela Merkel i Francois Hollande.

Od početka izbjegličke krize u Republiku Hrvatsku je ušlo 111.155 izbjeglica. Trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 711 osoba. I dalje se očekuje priljev izbjeglica s područja Republike Srbije.

Željeznički promet međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Srbijom od nedjelje se normalizirao, objavile su Hrvatske željeznice.

Uslijed izvanredne situacije vezane uz prihvat izbjeglica i dalje je na snazi obustava prometa međunarodnih i pograničnih vlakova na graničnim prijelazima s Mađarskom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...