Početna - IZDVOJENO - HDZ: Hrvatska zastava vlasništvo hrvatskog naroda
karamarko
web

HDZ: Hrvatska zastava vlasništvo hrvatskog naroda

Iz HDZ-a su reagirali na izjave premijera Zorana Milanovića u subotu u Dubrovniku, rekavši kako se premijer na odlasku hrvatskoj javnosti predstavljao kao ‘čuvar hrvatske zastave’, no da je hrvatska zastava vlasništvo hrvatskog naroda.

Premijer Milanović rekao je, uz ostalo, u subotu na skupu SDP-a da SDP-ovci mašu hrvatskim zastavama, a zastave kojima maše HDZ su konkurentske i često gledaju samo svoje interese.

HDZ u priopćenju ističe kako je “premijer na odlasku, u posljednje četiri godine Hrvatsku optuživao da je kriva za rat jer je smanjila prava Srbima” i da je “Domovinski rat nazvao ‘građanskim’, a hrvatsku državu ‘slučajnom’ “.

“U Vukovaru, mjestu najstrašnijeg zločina nad Hrvatima, pod okriljem mraka, nasilno je uvodio ćirilicu, a za vukovarske branitelje tvrdio da su sramota”, naveo je glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, dodavši kako je Milanovićeva Vlada “najteže godine Domovinskog rata nazivala ‘mračnim devedesetima’ “.

“U teritorijalnom sporu s BiH, za Mali i Veliki Škoj u Neumskom zaljevu, Milanović je da su samo ‘dva kamena’. Na sreću, hrvatska zastava je vlasništvo hrvatskog naroda, a ne samoproglašenih čuvara”, naveo je u priopćenju glasnogovornik HDZ-a Jabuka.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...