Početna - IZDVOJENO - Europske sveučilišne igre: Počelo je odbrojavanje
sat
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Europske sveučilišne igre: Počelo je odbrojavanje

U Zagrebu i Rijeci se i na otvorenom odbrojava do početka Europskih sveučilišnih igara koje ugošćujemo u srpnju. Bit će to najveći akademsko sportski događaj u Hrvatskoj: uz više od pet tisuća studenata sportaša iz 45 zemalja, o organizaciji će brinuti i dvije tisuće volontera.

Satovi koji odbrojavaju minute, sate i dane do 12. srpnja i početka Europskih sveučilišnih igara postavljeni su ispred Gradske knjižnice u Rijeci i na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Treće Europske sveučilišne igre u Zagreb i Rijeku dovode više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, s preko 250 sveučilišta. Bit će to najveća Europska univerzijada, kako je vole nazivati, ali i najveće akademskosportsko događanje u Hrvatskoj.

Studenti sportaši natjecat će se u 21 sportu, a o organizaciji će brinuti više od dvije tisuće volontera. Svi koji se na taj način žele pridružiti igrama, još se do 1. travnja mogu prijaviti, a sve informacije dostupne su na internetskim stranicama Europskih sveučilišnih igara.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...