Početna - IZDVOJENO - »Europski nakurnjak« – najbolja predstava amaterskih kazališta

»Europski nakurnjak« – najbolja predstava amaterskih kazališta

U Rijeci je održana prva Smotra amaterskih kazališta Primorsko- goranske županije i to na dvije lokacije: u Filodrammatici na Korzu te brodu Marina. Smotra je organizirana od strane riječke udruge Teatara “Scena”, a potporu je dala Primorsko-goranska županija. Izvedene su četiri predstave amaterskih kazališta iz Primorsko-goranske i jedna iz Istarske županije. U konkurenciji su izvedeni “Europski nakurnjak” Teatra “Scena” iz Rijeke, “Gospođica sa suncobranom” Kazališne grupe Viktora Cara Emina iz Rijeke, “Je li to bila ševa?” Kazališta JAK iz Maloga Lošinja i “Divojke za ženidbu” KUD-a “Primorka” iz Krasice. Izvan konkurencije izvedena je  predstava “Boeing-Boeing” Dramske sekcije “Rotonda” iz Novigrada.

Nagrade za najbolje glumce dobili su Matko Posarić iz riječke Kazališne grupe Viktora Cara Emina i Darko Margitić iz KUD-a “Primorka” – Krasica, a najboljom predstavom proglašen je »Europski nakurnjak« Teatra “Scena” iz Rijeke.

Za  54. Festival amaterskih kazališta Hrvatske koji će se održati u Vodicama, od 23. do 25. svibnja i u Slavonskom Brodu, od 30. svibnja do 1. lipnja 2014., selektirane su  predstave “Europski nakurnjak” i istarski “Boeing-Boeing”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...