Početna - IZDVOJENO - Festival Opatija u ožujku donosi odličan program

Festival Opatija u ožujku donosi odličan program

Motivirani izvrsnim odazivom publike na glazbeno-scenske programe, Festival Opatija pripremio je još bogatiji i raznovrsniji program za ožujak.
Ubrzo nakon objave gostovanja kazališta Luda kuća 5. ožujka na sceni velike dvorane Gervaisa, ulaznice za komičnu predstavu „Potpuni stranci“ u režiji Renea Bitorajca rasprodane su skoro „preko noći“.
Tjedan nakon, u petak, 12. ožujka u Gervais dolazi „Savršeni partner“ iz pera najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca Mire Gavrana. Živopisna, iskrena i komična drama Teatra Gavran o odnosu suvremene žene i savršenog muškarca, androida iz laboratorija, oraspoložit će vas, ali i osvijestiti sve veću otuđenost i površnost međuljudskih odnosa.
Posljednji petak u mjesecu, 26. ožujak, rezerviran je za moćno kazališno iskustvo koje će pružiti egzistencijalistička Ibsenova drama „Hedda Gabler“ u režiji Senke Bulić.
Ljubav prema kazalištu njeguje se od malih nogu, tako da je u nedjelju, 07.3. na rasporedu b predstava Teatra Poco Loco „Čudesne stranice male Danice“ u režiji Marija Kovača interaktivna je igrano-lutkarska predstava Teatra Barakuda 2012 o toleranciji, zajedništvu i pravom prijateljstvu koje nastaje među školskim kolegama dok rade predstavu inspiriranu Ezopovim basnama. Predstava je na programu 21. ožujka.
Opatijski glazbenik i odnedavno nesuđeni kuhar Dražen Turina Šajeta pripremio je jedinstveni „Šajeta Šou, ćo!“ za 20. ožujka u velikoj dvorani Gervaisa, a kao gosti na sceni će mu se pridružiti Finta De Mona i KUK Oštija.
Od kino programa izdvajaju se filmovi koji su na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Zlatni globus osvojili kipić, a kojima se predviđa uspjeh i na Oscarima: „Jako mi je stalo“ (3. ožujka), „Djevojka koja obećava“ (4., 10. i 30 ožujka), „Mauritanac: Dnevnik iz Guantanama“ (6. i 17. ožujka), „Minari“ (11., 23. i 31. ožujka) i brojni drugi.
U Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji moguće je još nekoliko dana razgledati izložbu „Balinjerada Opatija“, a od 26. do 28. ožujka u organizaciji Udruge ljubitelja kamelija bit će postavljena natjecateljska izložba ovog cvjetnog simbola Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...