Početna - IZDVOJENO - Festival sportske rekreacije na Platku

Festival sportske rekreacije na Platku

Jedna od rijetkih manifestacija koja se redovito održavala i tijekom pandemije je Festival sportske rekreacije Platak, što je potvrda vrijednosti projekta i prepoznavanja važnosti očuvanja zdravlja svih generacija tijekom vremena koja su donijela brojna ograničenja.
Festival je osmišljen s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom bez obzira na dob, spol i psihofizičke mogućnosti te s ciljem pobuđivanja svijesti o zdravom načinu života. Sportska rekreacija je prevencija zdravlja. Iz tog razloga, građanima Primorsko – goranske županije prezentirala se važnost kretanja, te ih se potiče da im sportska rekreacija postane smisao života. Aktivnosti su strogo metodički sistematizirane tako da su prilagođene svoj populaciji, od predškolske dobi do umirovljenika i osoba s invaliditetom.
Festival će se odvijati na Platku vikendima, kroz cijelo ljeto, uključujući i nekoliko “izleta” van Platka, pa će gostovati u Rijeci, Opatiji i Brodu na Kupi. Odabrane su tzv. „pojedinačne“ aktivnosti: nordijsko hodanje, planinarenje, biciklizam, trčanje, vježbanje u prirodi, jahanje, streličarstvo, badminton, crossminton, stolni tenis, sportsko – rekreativne igre, joga, disc golf, plivački maraton ( Brod na Kupi), edukacija i vožnja SUP daskama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...