Početna - IZDVOJENO - Festival znanosti u Rijeci
festival znanosti

Festival znanosti u Rijeci

U Rijeci će se od 7. do 11. travnja, u organizaciji Udruge Zlatni rez i brojnih suorganizatora održati Festival znanosti, manifestacija koja se u cijeloj Hrvatskoj održava s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je “Valovi”, održati će se preko sto programa na dvadeset i osam lokacija. Ulaz na sve programe je besplatan.

Festival znanosti održava se u još četrnaest gradova. Svečano otvaranje Festivala održat će se 7. travnja u jedanaest sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Novost riječkog Festivala znanosti je i poseban program za najmlađe. Nakon što je proteklih godina vrlo uspješno organiziran program “Škola za škole”, koji se nastavlja i dalje, tako je i ove godine pripremljen program pod zajedničkim nazivom “Vrtići za vrtiće”. Prezentacije će se uglavnom odvijati u samim vrtićima, dok će završna prezentacija otvorena za javnost biti održana u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka.

Radionice će se održavati i u osnovnim i srednjim školama, a posebno su istaknuti programi u Astronomskom centru Rijeka, Prirodoslovnom muzeju Rijeka, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka te Muzeju djetinjstva. Na Korzu u vrijeme održavanja Festivala moći će se pogledati zanimljivi pokusi iz fizike i kemije te matematičke trikove s kartama.

Generalni pokrovitelji Festivala znanosti je Sveučilište u Rijeci, a pokrovitelji su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Infoštand Festivala znanosti na Korzu postavljen je od 1. do 11. travnja od 10 do 18 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...