Početna - GOSPODARSTVO - Fiskalizacija urodila plodom
Fiskalizacija

Fiskalizacija urodila plodom

U svojem priopćenju Porezna uprava objavila je danas kako su ugostitelji i trgovci u prvih šest mjeseci prijavili 7 milijardi kuna više isporuka koje podliježu plaćanju PDV-a nego u istom razdoblju prošle godine. Prema podacima Porezne uprave, ugostitelji su na PDV obrascima do 30. lipnja prijavili 1,16 milijardi kuna veći iznos u odnosu na isto razdoblje 2012. godine. Tako se dosad moralo ubrati 116 milijuna kuna PDV-a koji je lani bio skriven. Trgovci su skrivali daleko više od ugostitelja.

Ukupan iznos oporezivih isporuka u svim djelatnostima u prvih šest mjeseci 2013. godine u odnosu na isto razdoblje 2012. godine povećao se za 13.015.328.623 kuna.

Ostale djelatnosti sakrile su više od šest milijardi kuna prošle godine pa bi odvjetnici, liječnici, veterinari, zubari, ali i frizerke te ostali obrtnici uskoro mogli zabilježiti posjet poreznog inspektora.

Porezna uprava od 8. siječnja kontinuirano provodi nadzore primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Do 12. kolovoza ukupno je obavila 25.394 nadzora, utvrdivši pritom 3.055 nepravilnosti te je izrekla 596 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...