Početna - GLAZBA - [FOTO] Održano 29. izdanje festivala Naš Svijet je Glazba

[FOTO] Održano 29. izdanje festivala Naš Svijet je Glazba

Lovran – Naš Svijet je Glazba – poruka je koju su lovranski glazbenici sa svojim gostima poslali posjetiteljima u Opatiji, Lovranu, Mošćeničkoj Dragi i Matuljima. Ovaj festival, koji se neprekinut odvija već 29 godina na području Liburnije postao je zaštitni znak lovranskog orkestra, a uz određene „novonormalne“ prilagodbe uspješno je održano niz koncerata diljem Liburnije.

Uz lovranski orkestar na festivalu su kroz tri dana nastupili i limena glazbe KUD-a Matka Laginje iz Svetog Lovreča, Gradska glazba Trsat i talijanski Faentia Ensemble – ansambl iz Faenze.

– Iznimno nam je drago da smo ponovno proširili nastupe naših gostiju na Mošćeničku Dragu i Matulje, tako da smo pokrili sve liburnijske općine. Sudeći po pozitivnim reakcijama publike i sugovornika, ova suradnja će se sigurno nastaviti u budućim izdanjima, naglasila je predsjednica P.O.Lovran Zvijezdana Klobučar-Filčić.

Ovogodišnje izdanje festivala je svojevrstan uvod u veliki jubilej kojeg lovranski orkestar priprema u 2022. godini, kada će proslaviti 110. godišnjicu prvog nastupa, a ujedno i 30. izdanje ovog festivala. U pripremi je i monografija društva i još niz drugih iznenađenja koja će biti predstavljena tijekom naredne slavljeničke godine.

Galerija fotografija:

Izvor: PodUčkun

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Primanje za opatijske laureate – glazbenike Ellu i Duleta

Gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je primanje za opatijske glazbenike, laureate ovogodišnjih popularnih glazbenih festivala ČAnsonfesta i MIK-a Emanuelu Lazarić – Ellu i Duška ...