Početna - IZDVOJENO - Fotografski projekt “Županija u jednom danu”
županija

Fotografski projekt “Županija u jednom danu”

Fotosavez Primorsko-goranske županije već četvrtu godinu za redom provodi fotografski projekt pod nazivom “Županija u jednom danu”. Ideja je da svi fotografski autori koji se zateknu u našoj Primorsko-goranskoj županiji i svi građani Županije, snimaju samo u nedjelju, 17. 4. i pošalju fotografije na natječaj.

Što snimati?

Sve. Baš sve, snimajte prirodne i kulturne ljepote, snimajte kako rade vaši ukućani, susjedi, snimajte radne običaje, poljodjelske poslove, ribarenje na moru. Snimajte proljetnu probuđenu prirodu, snimajte svoj vrt, radove u vrtu, svoju livadu, svoj šumarak. Snimajte more, snimajte kako pospremate svoju barku, kako popravljate svoje mreže. Proljeće je, sve se budi i naša je Županija spremna za fotografiranje.

Istovremeno snimanje šireg ambijenta postižemo jednakomjernost ljudi i prostora. Na ovaj način angažira se domicilna kreativnosti i energija koja je u službi kolektivne memorije. Snimaju se prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, radne aktivnosti i radni običaji koje sami stanovnici svoga kraja prepoznaju kao takve.

Značaj ovog projekta je i u tome što lokalno stanovništvo snima svoj kraj i odabire ono što oni misle da je važno i vrijedno za njih i što treba biti u ovakvoj fotografskoj zbirci. Sami građani sudjeluju u stvaranju fotografske memorije svoga kraja za buduće generacije.

Svaki sudionik može poslati maksimalno šet fotografija na mail adresu: zupanijaujednomdanu@gmail.com

Više informacija, pravila natječaja te priajvnica mogu se pronaći na internet straniciprojekta Županija u jednom danu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...