Početna - IZDVOJENO - GALA KONCERT KRISTINE KOLAR
Foto: web

GALA KONCERT KRISTINE KOLAR

Gala koncert sopranistice Kristine Kolar, riječke primadone i hrvatske operne zvijezde koja uspješno gradi međunarodnu karijeru, na programu je HNK Ivana pl. Zajca večeras, 31. siječnja 2015. u 20.00 sati.

Uz orkestar i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod dirigentskim vodstvom glasovitog maestra Nikše Bareze, uz Kristinu Kolar nastupit će i njeni gosti: tenor Žiga Kasagić, bariton Robert Kolar te bas Siniša Štork.

Podsjetimo, protekla je, 2014. godina za nju bila iznimno uspješna. Kristina Kolar godinu je započela u Operi u Freiburgu, u Njemačkoj. Potom je, osim u Rijeci, pjevala u Zagrebu, Ljubljani, Mariboru i Splitu. Na Splitskom je ljetu, kao uostalom ranije u Rijeci i Zagrebu, s velikim uspjehom pjevala Aidu, a istom je ulogom oduševljavala publiku u Japanu na jednomjesečnoj turneji s mariborskom Operom. Osim arije Verdijeve Aide, Kristina Kolar izvest će i znamenite arije drugih heroina operne literature poput Bellinijeve Norme (arija „Casta Diva“) , Puccinijevih Madame Butterfly (duet„Vogliatemi bene“) i Turandot (arija „In questa Reggia“) , Verdijeve Leonore iz „Moći sudbine“ (arija „In questa Reggia“), Giordanove Maddalene de Coigny iz opere „Andrea Chenier“ (arija „La mamma morta“), a otpjevat će i „Ave Maria“ Pietra Mascagnija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...