Početna - IZDVOJENO - Galerija Adamić-novi centar kulturnog druženja u Opatiji
Galerija Adamić Opatija

Galerija Adamić-novi centar kulturnog druženja u Opatiji

Knjižara, suvenirnica i galerija “Adamić” doživjela je svoje službeno otvorenje na kojemu su prisustvovala mnoga značajna imena našeg područja, među kojima su se isticali gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, župan Zlatko Komadina te direktor Novog lista Gordan Knežević.
Prisutne je kroz zanimljiv program provela Rajka Jurdana Šepić na kojemu su sudjelovali Mihalj Ivković na harmonici, ženska klapa Volosko te pisac Mladen Kušec.
Ovim potezom kuće Adamić, Opatija je dobila još jedno mjesto koje će pospješiti kulturni sadržaj i ponudu Grada Opatije, mjesto na kojemu će se družiti i razmjenjivati iskustva svi oni koji imaju potrebu baviti se kulturnim sadržajima, od pisanja književno-umjetničkih djela preko slikanja pa do izrađivanja umjetničkih figura, skulptura i slično.
U galeriji “Adamić” na adresi M. Tita 64, u ponudi su knjige autora s ovog područja, koji njeguju autohtoni izričaj, „domaću“ riječ, ali su prisutna i djela drugih umjetnika, likovnjaka, poput slika, figura i drugih artefakata, a svima dominiraju autohtoni motivi.
Otvorenju spomenute galerije uvelike je pomogao gradonačelnik Opatije kao i Grad Opatija.

Knjižara, suvenirnica i galerija Adamić otvorena je od ponedjeljka do subote od 9 do 21 sat, a svakog drugog četvrtka, ponekad i češće, u njoj će se organizirati različiti sadržaji i »večeri iznenađenja«.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...