Početna - IZDVOJENO - Stadion na Kantridi postao nacionalna tema
Novi stadion Kantrida

Stadion na Kantridi postao nacionalna tema

Renesansa Kantride je top tema u Rijeci, ali i šire. Stadion koji je zbog svoje posebnosti-legendarnih stijena-prema izboru CNN-a uvršten među 8 najatraktivnijih stadiona na svijetu,  uskoro više neće tako izgledati.

Početak izgradnje novog stadiona na  mjestu sadašnjega predviđen je za sviban iduće godine te bi radovi na izgradnji trebali trajati otprilike godinu dana, a Riječani će za to vrijeme utakmice igrati u Puli.

Zbog nezahvalnog terena na kojemu će “nova” Kanrida biti smještena, sam teren bit će podignut za četiri metra, a stadion će biti u potpunosti prekriven. Predviđeno je da će primati 11.000 domaćih navijača i 1.000 protivničkih, no bit će sagrađen takvim konceptom koji će omogućavati nadogradnju kako bi mogao primiti i do 18.000 gledatelja.

Na prostoru sadašnjeg pomoćnog terena i parkinga napraviti će se malo ‘riječko selo’ s restoranima, trgovinama i obiteljskim sadržajima, a u planu je izgradnja i muzeja HNK Rijeka, fan shop te hotel za dnevni odmor igrača.

Predviđeno je da će u projekt biti uloženo 15 milijuna eura, no izgledno je da će ulaganja biti puno veća. Novi stadion će u potpunosti promijeniti izgled tog dijela grada te je vrlo bitno da u projektu pogrešaka ne smije biti.

 

Foto: Screenshot Youtube

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...