Početna - IZDVOJENO - Gdje je nestao Josipović?
Ivo Josipović
foto: Iva Perinčić/ezadar

Gdje je nestao Josipović?

Ivo Josipović komentirao je iz Zadra, gdje sudjeluje na UNDP-ovom predstavljanju izvješća o pomoći EU-a ruralnim područjima Hrvatske, jučerašnju odluku mađarskog MOL-a o prodaju svoj udjela u Ini.

Ina je prevažna kompanija za Hrvatsku. Vlasnička struktura mora biti takva da se osigura nacionalni interes. Očito postoje razilaženja između Vlade i MOL-a, no Vlada je na dobrom putu jer mora se uspostaviti zakonit nacin upravljanja Inom koji je na korist kompanije, dioničara ali i Hrvatske – rekao je Josipovic.

Siguran sam da će Vlada naći najbolje rješenje i znati zaštititi nacionalni interes, istaknuo je Josipović dodajući kako budućnost Ine mora biti vrlo dobra jer Ina ima kvalitetu. Na pitanje novinara zna li možda tko će kupiti Inu predsjednik je rekao da u to ne ulazi, ali da se Inu mora postaviti čvrsto na noge, uspostaviti jasna pravila te da Ina mora biti organizirana sukladno zakonima RH.

Izgleda da je Ivu baš briga što ovo vjerojatno nitko neće razumjeti, a svi će valjda bit zadovoljni što se napokon javio.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...