Početna - IZDVOJENO - Oštećena dvojezična ploča na srpskom konzulatu u Rijeci

Oštećena dvojezična ploča na srpskom konzulatu u Rijeci

Ni Rijeka nije otporna na vandalizam.

Kako navode iz policije, udubljenje je napravljeno na ploči s latiničnim i ćiriličnim nazivom „Generalni konzulat Republike Srbije”, a policija je dojavu o događaju primila jutros u 7 sati.

Na zgradi konzulata Republike Srbije u Rijeci tijekom noći  oštećena je, odnosno udubljena dvojezična ploča, a razbijen je i prozor na katu zgrade konzulata, doznaje se iz operativnog dežurstva primorsko-goranske Policijske uprave.

Kako su naveli iz policije, udubljenje je napravljeno na ploči s latiničnim i ćiriličnim nazivom „Generalni konzulat Republike Srbije”, a policija je dojavu o događaju primila jutros u 7 sati.

Očevid je obavljen i slijedi kriminalistička istraga.

Obersnel: To je kukakvički čin

Kratkim priopćenjem oglasio se i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel u kojem stoji najoštrija osuda čina.

Razbijanje natpisne ploče Konzulata ne može se opravdati, to je kukavički čin počinjen noću. Radi se o sramotnom načinu izražavanja stava i mišljenja. Uvjeren sam da se radi o djelu pojedinaca koje nipošto ne izražava stav većeg broja Riječana. Nažalost, unatoč visokoj razini tolerancije ni Rijeka nije otporna na vandalizam, rekao je gradonačelnik Obersnel. On poručuje i kako očekuje da će policija pronaći počinitelja ovog vandalskog čina i da će biti primjerno kažnjen.

Jovanović: Gade mi se kukavice

Gade mi se kukavice kojima u Rijeci smetaju ćirilični natpisi na pločama pa se skrivećki šuljaju noću i najviše time govore o sebi! Kao i svi oni koji “u ime obitelji” diskriminiraju manjine! U ime razuma nadam se da će se većina pokazati da je sloboda svakog čovjeka moguća jedino ako pravo jednog ni na koji način ne ugrožava drugog. Mir i ljubav jednako se pišu latinicom, ćirilicom ili kineskim pismom! Jednako tako i ljudska glupost ! – oglasio se na facebooku povodom vandalizma i ministar iz Rijeke Željko Jovanović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...