Početna - IZDVOJENO - Generation 0101: Otvoren poziv za IT rješenja
generation

Generation 0101: Otvoren poziv za IT rješenja

Pozivaju se sve organizacije koje svojim radom doprinose razvoju zajednice da se odazovu na natječaj koji im može donijeti besplatno IT rješenje.

Na njihovom će IT rješenju raditi mlade i kreativne osobe koje su se posljednjih nekoliko mjeseci u sklopu projekta Generation 0101 educirale u sljedećim područjima: razvoj mobilnih aplikacija, programiranje računalnih igara, izrada Internet stranica, e-novinarstvo, community web radio, online alati za suradnju i video produkcija. Bit će to prilika da rade na konkretnim rješenjima s konkretnim klijentima, a organizacije koje budu odabrane dobit će potpuno besplatno IT rješenjeizrađeno prema njihovim potrebama. Ideje koje se mogu prijaviti mogu zahtijevati samo jedno područje u kojem su mladi stjecali znanja i vještine, primjerice izrada promotivnog videa ili Internet stranice, ili kombinirati više znanja, primjerice izrada Internet stranice s multimedijalnim sadržajem.

Sve što je treba napraviti jest ispuniti prijavu na Internet stranici projekta Generation 0101, odnosno navesti kakvo IT rješenje nedostaje vašoj organizaciji. Prijava je na engleskom jeziku jer je natječaj otvoren u sklopu europskog strateškog partnerstva Generation 0101 koji zajednički provodi sedam europskih organizacija, a financijski podupire Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Partneri iz Cipra, Hrvatske, Italije, Latvije, Litve i Turske zajednički će izabrati ideje koje će na sedam Hackathona diljem Europe prerasti u stvarna rješenja. Rok za prijavu na natječaj je 30. travanj 2016.

Mlade osobe su se kroz projekt Generation 0101 educirale, a potom će tijekom višednevnih Hackathona pokazati što su naučili stvarajući IT rješenja koja će koristiti organizacijama u njihovim zajednicama.Hackathoni su maratonska osmišljavanja, kodiranja i dizajniranja konkretnih rješenja u kojima sudjeluje veći broj ljudi. Bit će to prilika da provjere što su naučili, ali i da razmjene znanja s polaznicima projekta iz drugih zemalja jer će najbolji polaznici, osim na Hackathonima u organizacijama u kojima su se educirali, dobiti priliku sudjelovati i na Hackathonima koje organizira drugih šest europskih organizacija koje sudjeluju u projektu Generation 0101.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...