Početna - IZDVOJENO - Get Online Week u Rijeci 10 besplatnih predavanja u CTK Rijeka
Raspored_GOW 2016

Get Online Week u Rijeci 10 besplatnih predavanja u CTK Rijeka

Od 14. do 18. ožujka u Centru tehničke kulture Rijeka možete sudjelovati u deset besplatnih šezdesetominutnih predavanja koja će tematizirati online sigurnost, sustav e-Građanin, aplikaciju Pixlr, program Adobe Photoshop, blog, Skype, online platformu Dropbox, pisanje životopisa te programiranje u Scratch-u.

Ovogodišnje izdanje europske kampanje „Get Online Week“, koja iz godine u godinu želi digitalno osnažiti što više Europljanki i Europljana, posvećeno je dvjema temama – (1) povjerenju i zaštiti te (2) digitalnom zapošljavanju. Teme su izabrane jer s jedne strane postoji zabrinutost građana za njihove osobne podatke u online svijetu, a s druge strane postoji velik potencijal za zapošljavanje u digitalnom sektoru zbog čega treba ukazati na njegove prednosti no i na nedostatak digitalnih vještina i znanja građana za obavljanje digitalnih poslova.

Otkad je pokrenuta 2010. godine, kampanja je doprla do više od 600 000 Europljana u više od 20 000 edukacijskih centara diljem Europe. Zahvaljujući kampanji više od 100 000 ljudi koristilo je Internet po prvi put.

CTK Rijeka se u kampanju uključuje od njenih početaka, a ove godine zahvaljujući financijskoj potpori programa Erasmus+, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva socijalne politike i mladih.

Broj sudionika po radionici je ograničen, stoga je potrebno ispuniti prijavni obrazac. Radionica Zagrebi za zabavu namijenjena je učenicima od drugog do osmog razreda, a radionica Napiši životopis učenicima, mladima i nezaposlenim osobama. Više informacija saznajte u Facebook događaju i na Internet stranici CTK Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...