Početna - IZDVOJENO - Google Glass Explorer program je ukinut, nema više pametnih naočala!
web

Google Glass Explorer program je ukinut, nema više pametnih naočala!

Iako se iz Googleovog tabora čuje kako se ne predaju, čini se kako im Google Glass Explorer projekt baš i neće biti u lijepom sjećanju. Naime, program je upravo ukinut.

Kada su se prve Google Glass naočale pojavile još 2012. godine, svi mediji su doslovno poludjeli za ovom novotarijom koja je zaista izgledala svježe i napredno.

Koliko je god Google Glass napredan projekt, imao je svojih problema. Ne naravno tehničkih jer su to u Googleu sve fino “popeglali” nego su se problemi javljali oko, kako ćete pronaći na mnogim mjestima, invazije na privatnost. Iako su neki mediji napuhavali brojke o odličnoj prodaji Google Glassa, u stvari se radilo o vrlo limitiranoj prodaji ovih pametnih naočala koje su koštale izuzetno puno – čak 1.500$. No, oni koji su kupili ove naočale bili su navodno privilegirani.

Google Glass Explorer program je od danas  gotov, što potvrđuju i američki mediji. Kompanija je na svom Google+ računu to objasnila kao “…dijelom tranzicije, u kojoj su zatvorili prvo Explorer Program poglavlje kako bi se mogli fokusirati na ono što slijedi”. Google je čak napomenuo kako će se u budućnosti pojaviti nove Glass pametne naočale kada budu spremne, što god to značilo.

Izvor: www.racunalo.com

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...