Početna - IZDVOJENO - Google obilježio godišnjicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić

Google obilježio godišnjicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić

Ivana Brlić-Mažuranić je hrvatska književnica  koja je priznata u Hrvatskoj i u svijetu kao jedna od najznačajnijih spisateljica za djecu. Počela je pisati poeziju, eseje i dnevnike vrlo rano, ali su joj prvi radovi objavljeni tek početkom dvadesetog stoljeća. Svojom originalnošću i svježinom ravnopravno stoji rame uz rame s velikanima dječje književnosti. Djela su joj prevedena na sve važnije svjetske jezike.

Najpoznatija svjetska internetska tražilica Google je danas prigodnom izmjenom svoga logotipa obilježila 140. godišnjicu rođenja hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić.

Google svojim izmjenama logotipa ima običaj obilježavati važne datume i događaje, danas je u svoj logo ugradio ilustracije iz priče o Šegrtu Hlapiću. Klikom na logotip otvaraju se poveznice na stranice posvećene najvećoj hrvatskoj spisateljici za djecu, autorici “Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića” i “Priča iz davnine”.

Dvaput je bila nominirana za Nobelovu nagradu za književnost. Umrla je 1938. godine u Zagrebu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(OPREZ) Kreće sanacija šetnice oko Umjetničkog pavilijona Juraj Šporer

Iz Grada Opatije obavijestili su građane o početku radova oko Umjetničkog paviljona Juraj Šporer koji bi trebali završiti do kraja ...