Početna - IZDVOJENO - GP Rupa i Pasjak na udaru ilegalnih iseljenika
policija

GP Rupa i Pasjak na udaru ilegalnih iseljenika

U protekla dva dana djelatnici granične policije u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice zatekli su troje stranih državljana. U ranijim večernjim satima 18. kolovoza u blizini graničnog prijelaza Pasjak zatečen je državljanin Albanije, starosti 47 godina, dok je nedaleko u vozilu stranih registracijskih oznaka zatečen državljanin Albanije, starosti 36 godina. Obojica su privedena u Postaju granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako su u Republiku Hrvatsku ušli legalno, a zbog zabrane ulaska u zemlje Schengena 47-godišnjak je pokušao ilegalno prijeći državnu granicu u čemu ga je spriječila granična policija.

Također, jučer oko 14,40 sati u šumskom predjelu u blizini graničnog prijelaza Rupa policija je u pokušaju ilegalnog prelaska granice spriječila državljanina Ukrajine, starosti 36 godina. Zatečeni strani državljanin priveden je u službene prostorije Postaje granične policije Rupa gdje je utvrđeno kako je u Republiku Hrvatsku ušao na nezakonit način te na isti način namjeravao prijeći granicu u namjeri odlaska u jednu od zemalja Europske unije.

Sukladno odredbama Zakona o strancima 47-godišnjem državljaninu Albanije i 36-godišnjem državljaninu Ukrajine donijeta su rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske, dok je 36-godišnji državljanin Albanije prekršajno prijavljen zbog pomaganja u pokušaju ilegalnog prelaska granice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...