Početna - IZDVOJENO - Grabar-Kitarović o Nikolićevom priopćenju: To je njihovo viđenje sadržaja razgovora
Nikolic-Kitarovic

Grabar-Kitarović o Nikolićevom priopćenju: To je njihovo viđenje sadržaja razgovora

Beogradski mediji objavili su da su predsjednici ‘zajednički zaključili da će se truditi da odnosi između Srbije i Hrvatske što prije ponovo krenu uzlaznom putanjom’

To je njihovo viđenje sadržaja razgovora, poručila je u ponedjeljak hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović o priopćenju ureda srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s kojim se u nedjelju sastala u New Yorku.

Grabar-Kitarović i Nikolić razgovarali su na marginama zasjedanja opće skupštine UN-a o krizi nastaloj zbog priljeva izbjeglica i zaključili da odnosi dviju zemalja trebaju što prije krenuti uzlaznom putanjom.

Rat riječima koji je izbio između Zagreba i Beograda zbog golemog priljeva izbjeglica koji iz Srbije ulaze preko hrvatske granice odveo je odnose dviju zemalja na najnižu razinu od vladavine Slobodana Miloševića.

Pozivajući se na priopćenje predsjedništva Srbije, beogradski mediji objavili su da su predsjednici “zajednički zaključili da to nije put za stvaranje potrebne atmosfere za suradnju u regiji te da će se truditi da odnosi između Srbije i Hrvatske što prije ponovo krenu uzlaznom putanjom”.

To je njihovo viđenje sadržaja razgovora, rekao je Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice Grabar-Kitarović ne navodeći pojedinosti.

Predsjednica i dalje čvrsto stoji na tome da Hrvatska treba čvrsto nadzirati granicu i spriječiti ilegalne prelaske migranata, dodao je.

Izvor: Hina

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...