Početna - IZDVOJENO - Grad Opatija dao podršku inicijativi za noćni bus linije 32
autotrolej_linija32

Grad Opatija dao podršku inicijativi za noćni bus linije 32

Dosta pažnje proteklih su nekoliko tjedana privukli opatijski gimnazijalci  kad su izašli u javnost s inicijativom o povratku noćne autobusne linije Autotroleja broj 32 koja prometuje na relaciji Rijeka – Opatija Lovran.

Grad Opatija i Savjet mladih Grada Opatije raspisali su krajem listopada prošle godine Natječaj za financiranje projekata samoorganiziranja mladih.

Osnovna svrha Natječaja je poticaj i podrška mladima da preuzmu inicijativu za stvaralački rad koji će doprinositi kvaliteti života i njihovom zadovoljstvu. Natječaj polazi od stajališta da su mladi ključni akteri u nalaženju rješenja za probleme s kojima se sami suočavaju, a uloga društvene zajednice i političkih tijela je osigurati kontekst, sredstva i profesionalnu podršku koja će pomoći mladim u stvaralačkom činu, od ideje do realizacije.

Na natječaj su pristigla dva projekta:

–       projekt za učenike osnovne škole „Radionice i zabave za osnovnoškolce“ i

–       projekt učenika srednje škole „Inicijativa za uvođenje noćne linije Rijeka –    Opatija – Lovran“.

 

Projekt Inicijativa za uvođenje  noćne autobusne linije 32 na potezu od Rijeke do Lovrana pokrenuli učenici 3.a razreda Gimnazije Eugen Kumičić iz Opatije potaknuti uočenim problemom mobilnosti mladih prvenstveno u dijelu funkcioniranja javnog gradskog prijevoza u noćnim satima prema i iz Grada Rijeke.

Sastavni dio projekta je i anketiranje javnosti putem prikupljanja potpisa podrške Inicijativi. Anketiranje je već provedeno u Općini Lovran i Općini Matulji, dok će se sutra 14. svibnja od 9 do 15 sati isto provoditi i u Gradu Opatija na prostoru ispred gradske tržnice. U slučaju odgode uslijed lošeg vremena javnost će biti obaviještena o novom datumu provedbe prikupljanja potpisa podrške.

Iako je osnovni cilj Inicijative senzibilizacija javnosti o uočenom problemu mladih, potrebno je istaknuti i edukativni karakter projekta. Ova Inicijativa predstavlja primjer doprinosa mladih zadovoljavanju njihovih potreba u lokalnoj zajednici kojoj Grad Opatija daje svesrdnu podršku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.