Početna - IZDVOJENO - Grad Opatija dobio tužbu protiv Autotroleja

Grad Opatija dobio tužbu protiv Autotroleja

Trgovački sud u Rijeci presudio je u korist Grada Opatije u sporu koji je protiv javnog prijevoznika Autotroleja tužbom pokrenuo Grad Opatija. Ovom prvostupanjskom presudom Sud je naložio Autotroleju da vrati vozni red na liniji 32 koji je bio na snazi od 1. rujna 2014. godine. Također, Sud je u presudi naložio Autotroleju da vrati vozni red na linijama 34 i 37 od 1. prosinca 2014.

Podsjetimo, riječ je o situaciji iz 2015. godine kada je Autotrolej svojom jednostranom odlukom promijenio važeći vozni red na linijama 32, 34 i 37 ukinuvši određeni broj polazaka inače dogovoren ugovorom između Grada Opatije i Autotroleja. Ta je jednostrana odluka  iznenadnim stupanjem na snagu pogodila brojne građane i korisnike ovih linija javnog autobusnog prijevoza.

Zbog toga, Grad Opatija na kraju je bio primoran situaciju rješavati sudskim putem, pa je u svibnju 2015. podnio tužbu protiv Autotroleja, tražeći da ta tvrtka vrati broj polazaka, a riječki  Trgovački sud je 11. prosinca ove godine donio i prvostupanjsku presudu u korist Grada Opatije.

Ovo je još jedna potvrda da Grad Opatija donosi odgovorne odluke i kvalitetno upravlja sustavom. Te 2015. kada je, naime, Autotrolej jednostranom odlukom uveo novi režim voznog reda –  upravo je Grad Opatija bio metom napada i prozivki građana, premda Grad nije bio odgovoran za nastalu situaciju, pa stoga i ova prvostupanjska presuda, kao formalna potvrda znači dobar smjer vođenja Grada i zato ona ima i posebnu težinu, poručuju iz opatijske gradske uprave.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) U Kastav stigli predstavnici sljedeće europske prijestolnice kulture

Lijep dan u Kastvu s ekipom Državnog arhiva iz Novog Sada. Došli su na poziv Zorana Stankovića iz Državnog arhiva ...