Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka naplaćivat će prostor za promidžbu
foto: web

Grad Rijeka naplaćivat će prostor za promidžbu

Grad Rijeka omogućavao je na dosadašnjim izborima, svim političkim akterima korištenje oglasnih površina, javne površine, ali pravila su se promjenila u 2014. godini tako da će se političkim strankama, nezavisnim listama i kandidatima korištenje prostora za promidžbu naplaćivati.

Politički akteri koji se žele oglašavati na gradskim prostorima morat će sklopiti ugovor o privremenom korištenju nekretnina zbog postave panoa i transparenata i dužni su podnijeti zahtjev Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. Radi jamstva da će stranke i nezavisni kandidati nakon izbora ukloniti plakate morat će uplatiti polog od 4.000 kuna jer se procjenjuje da je taj iznos dovoljan za uklanjanje panoa i plakata.

Politički akteri za izbornu promidžbu u dosadašnjim su izborima pokazivali veliko zanimanje za postavljanje štandova na Korzu. Naknada za korištenje iznosi 11,25 kuna po kvadratu dnevno. Tijekom predizborne promidžbe političke stranke su iskazivale interes za korištenjem lakoprenosivih štandova, a za čije korištenje je važećim zaključcima utvrđeno da se isti daju na korištenje uz plaćanje naknade, lakoprenosivi štand u iznosu od 225 kuna po komadu dnevno, a masivni štand u iznosu od 525 kuna po komadu dnevno.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...