Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka otvorio Savjetovanje s građanima o Pravilniku o provedbi tzv. jednostavne nabave
konzultacije

Grad Rijeka otvorio Savjetovanje s građanima o Pravilniku o provedbi tzv. jednostavne nabave

Grad Rijeka otvorio je na svojim stranicama E-konzultacija Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave koja se odnosi na nabavu roba i usluga čija je vrijednost manja od 200.000 kuna, odnosno na nabavu radova vrijednosti manje od 500.000 kuna.

Tema kojom se bavi ovo Savjetovanje važna je za različite gospodarske subjekte koji će poslovati s Gradom Rijekom kao javnim naručiteljem, nudeći robu radove i usluge u okviru javne nabave ispod nacionalnog financijskog praga. Stoga se osim opće javnosti i građana na Savjetovanje o ovom Pravilniku posebno pozivaju predstavnici tvrtki i obrta različitih djelatnosti.

Ovo Savjetovanje bit će otvoreno do 6. ožujka 2017. i iznimno traje kraće od 30 dana zbog nužnosti donošenja ovog Pravilnika do najkasnije 1. srpnja. Budući da će Gradsko vijeće Grada Rijeke svoju posljednju sjednicu održati krajem ožujka 2017. nakon čega se ono raspušta do nove konstituirajuće sjednice čiji datum u ovom trenutku još nije poznat, Pravilnik je nužno donijeti na navedenoj posljednjoj sjednici u ožujku. Zbog toga i Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću treba provesti do navedenog datuma.

Zakon o javnoj nabavi prema kojem se donosi ovaj Pravilnik, stupio je na snagu 1.1.2017.

Ovoj temi otvorenog savjetovanja kvalitetni doprinos mogu dati svi oni koji su već poslovali s Gradom Rijekom kao javnim naručiteljem u ponudi svojih roba i usluga vrijednosti manje od 200.000,00 kuna te u ponudi svojih radova vrijednosti manje od 500.000,00 kuna.

Stoga se Grad Rijeka u navedenom Savjetovanju osim građanima i općoj javnosti obraća i gospodarskim subjektima različitih djelatnosti koji su do sada već sklapali ugovore s Gradom Rijekom u određenim vrijednosnim pragovima jednostavne nabave (vrijednosti do 20.000 kn, vrijednosti do 100.000 kn, vrijednosti do 200.000 kn za robu i usluge, odnosno do 500.000 kn za radove).

Ovo Savjetovanje je prilika da se razmotri jesu li rješenja predložena Pravilnikom optimalna, usporavaju li postupak nabave, čine li ga transparentnim i sl.

Svoje prijedloge vezane uz Pravilnik o jednostavnoj nabavi zainteresirana javnost može poslati ispunjavajući Obrazac za savjetovanje dostupan na stranicama E-konzultacija u wordu, pdf-u i online formi.

Po završetku Savjetovanja, svi pristigli prijedlozi bit će pregledani i razmotreni, sastavit će se Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima kao i razlozima eventualnih neprihvaćanja i to Izvješće bit će također objavljeno stranici E-konzultacija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...