Početna - IZDVOJENO - U tijeku prijave za Nagradu Status 2017.
unija

U tijeku prijave za Nagradu Status 2017.

Hrvatska glazbena unija i ove godine dodjeljuje Nagrade Status glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini.

Prijave prijedloga traju do 31. ožujka putem online obrasca, a završna svečanost održat će se u ponedjeljak, 24. travnja 2017., u riječkom Pogonu kulture.

Pobjednike odabire žiri sastavljen od poznatih i priznatih hrvatskih producenata i glazbenika. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u ukupno šesnaest kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast jednom glazbeniku.

Pema Pravilniku nagrade, potrebno je prikupiti minimalno pet prijava za svaku kategoriju. Za Nagradu Status mogu biti predloženi instrumentalisti – članovi HGU, kao i članovi drugih glazbenih udruga, ali i svi drugi glazbenici – punoljetni državljani Republike Hrvatske, instrumentalisti čije su izvedbe snimljene, ili ostvarene i dokumentirane, te objavljene u Hrvatskoj unutar izborne godine (1. siječnja – 31. prosinca).

Pod ostvarenom izvedbom se podrazumijevaju sva izdanja, bez obzira na konfiguraciju/nosač zvuka i slike na kojima se nalaze, radijske i TV emisije, objave na internet stranicama za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe (Bandcamp, CD baby, Soundcloud…), kao i objave koje se nalaze na popularnim internet socijalnim mrežama (Facebook, YouTube, Vimeo…).

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, a od 2010. pokroviteljstvu se pridružuje Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija.

Sva dodatna objašnjenja i pitanja mogu se dobiti putem e-maila nagrada.status@hgu.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...