Početna - IZDVOJENO - Gradonačelnik primio žensku klapu Kastav
ženska klapa kastav
foto: tz-kastav

Gradonačelnik primio žensku klapu Kastav

Zlatna medalja što ju je ženska klapa “Kastav”, pod vostvom Saše Matovine osvoila na najprestižnijoj svjetskog zborskoj manifestaciji bila je razlog druženja vodstva Grada Kastva na čelu s gradonačelnikom Ivicom Lukanovićem, i klape Kastav.

Ćena klapa Kastav osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji 28 – Folklor na najprestižnijoj zborskoj manifestaciji na svijetu – 8 th World Choir Games, koja se od 09. do 19. srpnja ove godine održala u Rihi, glavnom gradu Latvije. Klapa je nastupila u tzv. The Champions Competition te svojim izvedbama oduševila sedmeročlani međunarodni stručni žiri sastavljen od priznatih međunarodnih stručnjaka za zborsku glazbu.

O zlatu kojeg je zaslužila ženska klapa Kastav, odlučivali su suci iz Kine, Latvije, Kanade, Engleske, Južne Afrike i Argentine. Svoje prvo olimpijsko zlato, Klapa je osvojila izvodeći vrlo zahtjevan repertoar, koji je bio usmjeren ka cjelovitom predstavljanju naše glazbene i kulturne baštine.

Na 8. Zborskoj olimpijadi u Rigi je u 29 različitih natjecateljskih kategorija, nastupilo 460 zborova iz 73 zemlje sa svih kontinenata. Sudjelovanje ženske klape Kastav na 8th World Choir Games (8. Zborska olimpijada) realizirano je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije. Veliki uspjeh ostvaren osvajanjem zlatne olimpijske medalje, ujedno je i značajan doprinos obilježavanju 20. obljetnice neprekidnog i vrlo uspješnog rada ženske klape Kastav.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...