Početna - IZDVOJENO - Gradska knjižnica Opatija u mjesecu hrvatske knjige
mjesechr
web

Gradska knjižnica Opatija u mjesecu hrvatske knjige

Bit će dosta događanja do 15.11. do kad traje mjesec hrvatske knjige, a jedan od najzanimljivijih je projekt pod nazivom „U Opatiji cvatu kamelije i ljubav“.

Iz opatijske knjižnice poručeno je da u ovom projektu mogu sudjelovati svi građani Opatije i okolice, koji bi htjeli ispričati svoju priču o ljubavi i zaljubljivanju, te podijeliti svoje uspomene i sjećanja. Osmišljavanje ovog projekta potaknuto  je Muzejom prekinutih veza u Zagrebu koji je vrlo kreativan i zanimljiv, ali opak će u Opatiji ljubav biti predstavljena u drugom svjetlu, onom pozitivnom s nadahnućem, kojeg današnji čovjek priželjkuje. U knjižnici će se prikupljati drage uspomene poput fotografija, isječaka pisama, raznih figurica i sitnih darova koji podsjećaju na sretne trenutke zaljubljenosti, a svi predmeti će biti razvrstani, pregledani i odabrani za izložbu koja će biti u prostoru knjižnice. Nakon izložbe predmeti se vraćaju vlasnicima.

Danas je na rasporedu program ”Pjesni ljuvene”, bit će to jednosatno čitanje ljubavne poezije u povodu manifestacije Čitajmo naglas. Počinje u 18. 30 sati sati u čitaonici Knjižnice. u subotu, 25. listopada u dvorani KD Zora, s početkom u 19 sati, održat će se predstavljanje autobiografije Tereze Kesovije naslovljeno ”Tereza – to sam ja”.U utorak, 4. studenog, održat će se predstavljanje knjige ”Ljubav u zrcalu znanosti” i razgovor s autoricom Ljubicom Uvodić-Vranić, i to u dvorani Kulturnog doma Zora s početkom u 18.30 sati.

Tijekom ovog mjeseca hrvatske knjige bit će i niz zanimljivih programa za djecu i mlade, koji su započeli predstavom škole stranih jezika Euroway iz Kastva, a nastavak slijedi, 12. studenog predstavljanjem romana za mlade autorice Nade Mihelčić. djeci i mladima nudi se i sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja ”Ljubav za početnike”, a organizirana su i pričaonice petkom za predškolce, s početkom u 17.30 sati na Dječjem odjelu Halugica.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...