Početna - KULTURA - Gradu Opatiji “PORIN ZA DOMAĆINSTVO”

Gradu Opatiji “PORIN ZA DOMAĆINSTVO”

DSC_0024Nagradu autora Ivice Propadala, u izradi „Rogaške“ primio je gradonačelnik Ivo Dujmić

U hotelu 4 opatijska cvijeta danas je održana i press konferencija na kojoj je najavljen bogati program jubilarnog, 20. Porina koji se i ove godine organizira zajednički u Opatiji i Rijeci, gradovima domaćinima.

Tim povodom danas su uručeni i Porini gradovima Opatiji i Rijeci.

Porin za domaćinstvo primio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, ispred Grada Opatije, kojemu je ovo peto po redu domaćisntvo jedne od najvećih glazbenih manifestacija u zemlji. Gradonačelnik Dujmić zahvalio je na nagradi, naglasivši da ove godine i lokalna samouprava u Hrvatskoj također proslavlja isti, 20. jubilej od osnivanja.

Ispred Grada Rijeke, kojemu je ovo treća po redu godina domaćinstva, nagradu Porin primio je pročelnik za kulturu Ivan Šarar.

Obzirom da se organizacija Porina preklapa i s Danima Europe, u Opatiji se u hotelu 4 opatijska cvijeta nakon press konferencije počela s održavanjem i kulinarska manifestacija „Podravkin EU-brunch za Dan Europe“ na koju je ulaz slobodan. Zamišljeno je da na nekoliko punktov, a više ekipa demonstrira svoja kulinarska umijeća uz pomoć profesionalnih kuhara u spravljanju nekih od tipičnih europskih jela. Predstavit će se ekipe iz Beča, Opatije, bit će tu i predstavnika Zajednice Talijana i brojnih drugih. Zajedničku ekipu Opatije i Grada Beča predvodi opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te Anica Matzka Dojder, zastupnica u Pokrajinskoj i bečkoj Gradskoj skupštini koji upravo spravljaju autohtono jelo uz asistenciju profesionalnog kuhara Damir Pernara.
Autor članka: Tanja Županović

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) ”Casabianca” oduševila Ljetnu pozornicu u Opatiji

Hit predstava „Casabianca“ oduševila je sinoć rasprodanu i prepunu Ljetnu pozornicu na kojoj je dvije tisuće posjetitelja uživalo u duhovitim ...