Početna - MORE I NAUTIKA - Fiumanka će Hrvatsku uvesti u Europsku uniju

Fiumanka će Hrvatsku uvesti u Europsku uniju

croatia_kvarner_rijeka_fiumanka_002Kako kaže idejna začetnica medijske regate Ljiljana Ivetac, novinari će i ove godine odložiti kamere i tipkovnice te ih zamijeniti jedrima i konopima. Samo na puno višoj razini, onoj europskoj i uz, za Hrvatsku povijesni događaj, ulazak u Europsku uniju. European Media Sailing Race (EMSR) Croatia, europska medijska jedriličarska regata, sastavni je dio ovogodišnje Fiumanke 2013, a organizira se 14. i 15. lipnja u riječkom akvatoriju kada je riječki praznik jedrenja. Autor i organizator projekta je Agencija 2. mjesto čija je vlasnica Ljiljana Ivetac jučer u prostorijama Grada potpisala ugovor o suorganizaciji s Gradom Rijeka i Hrvatskom radio televizijom.

Rijeka će sredinom lipnja biti mjesto susreta brojnih nautičara iz medijskih kuća širom Europe, a usporedo će se održati 14. izdanje Fiumanke, priredbe što na Kvarneru okuplja gotovo 200 jedrilica. Fiumanka je izrasla u prepoznatljivu regatu, održala se i rasla u kreativnosti. Medijska regata, koja je dosad okupljala jedriličare iz Hrvatske i susjednih zemalja, prerasla je u novu inicijativu, proširenjem natjecanja u šire europske okvire. Jedan je to od događaja koji će uvesti Hrvatsku u Europsku uniju.

Autor članka: Tanja Županović

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Održana prva radionica tradicijskih zanata u pomorstvu

Radionice o učenju tradicijskih zanata vezanih uz brodogradnju, pomorstvo i ribarstvo održavaju se u „Zori“ u sklopu projekta „Interpretacija 300 ...