Početna - AUTOMOTO - Riječkim ulicama uskoro će prometovati Eko busevi
autobus
foto: web

Riječkim ulicama uskoro će prometovati Eko busevi

Novi-autobusi-Autotroleja-Foto-Sergej-DRECHSLER.jpg-5_gallery_embed_itemOd idućeg bi tjedna po riječkim ulicama trebali provoziti plavi autobusi Autotroleja, njih deset novonabavljenih, i pogonjenih stlačenim prirodnim plinom, piše Novi list.

Riječ je o investiciji od gotovo 17 milijuna kuna, koja manje zagađuje okoliš i ima jeftinije gorivo. Procjena je da će ovim novim autobusima, marke Irisbus Iveco Citelis, Autotrolej na gorivu uštedjeti oko milijun kuna godišnje.
Autobusi su trebali biti isporučeni još prije mjesec dana, no čekali su da završe radovi na izgradnji punionice za njihovu opskrbu prirodnim plinom u ulici Milutina Barača, čiji je investitor Energo.

S novim eko autobusima, Autotrolej u vozni red uvodi i novu, takozvanu Zelenu liniju. Bit će to kružna linija koja će povezivati sve važnije punktove u centru grada, na potezu od Strossmayerove do KBC-a Rijeka, te preuzimati putnike koji u grad stižu županijskim i gradskim linijama.

Time se nastoji smanjiti emisija štetnih plinova i buka u samom centru grada. No osim na zelenoj liniji, autobusi će prema potrebi prometovati i na ostalim gradskim linijama.

Autor članka: Tanja Županović

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...