Početna - TEHNOLOGIJA - Ovaj će smartphone zavladati tržištem
MorePhone

Ovaj će smartphone zavladati tržištem

MorePhoneBritanska tvrtka Plastic Logic predstavila je u Londonu novi koncept mobitela koji bi mogao revolucionarizirati i potpuno izmijeniti uređaje kakve danas poznajemo. Cijela priča kod njihova MorePhonea, kako se naziva koncept, vrti se oko posebnog ultratankog zaslona debljine jednog lista papira u koji su ugrađeni svi potrebni električni elementi, uključujući i memoriju. Ovaj mobitel ponaša se baš poput papira, moguće ga je saviti, presložiti, a poseban je i po tomu što se, u trenutku dolaznog poziva, počinje uvijati.

Roel Vertegaal, Direktor instituta pri sveučilištu Queens koje je bilo suradnik u razvoju uređaja na predstavljanju ovog uređaja izjavio je da je ovo novi korak u razvoju radikalno drugačijih tehnologija i interakcija fleksibilnih displeja i pametnih telefona. Prema njegovim tvrdnjama, upravo će takvi savitljivi, ultralaki i ultratanki mobiteli biti najpopularniji mobilni aparati za samo pet godina. Prednost im je mala potrošnja energije i to što ih gotovo nemoguće razbiti ili uništiti, a i cjenovno bi trebali biti prihvatljiviji od današnjih pametnih telefona koje nude proizvođači poput Applea ili Samsunga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...