Početna - IZDVOJENO - Grupa iz Balatonfüreda kao prvi gosti dobrećanskih konoba
dobrec
foto: Grad Opatija

Grupa iz Balatonfüreda kao prvi gosti dobrećanskih konoba

Bogat program ovogodišnje Marunade na Dobreću dodatno je obogatilo i nedjeljno odlično sunčano vrijeme koje je potaklo brojne posjetitelje da se upute u opatijsko zaleđe na tradicionalnu feštu posvećeni domaćim kestenima.

Novost ovogodišnje Marunade bila je mogućnost obilaska dviju autohtonih dobrećanskih konoba koje su za javnost bile otvorene od 12 do 17 sati. Za obilazak je bila potrebna prethodna prijava na jednom od dva info punkta, a u dvije konobe gosti su mogli degustirati domaće vino te specijalitete od maruna. Prvi gosti dobrećanskih konoba bili su članovi grupe posjetitelja iz opatijskog zbartimljenog grada Balatonfüreda. Grupu je vodio počasni građanin Opatije Mikols Takacs koji već godinama organizirano vodi svoje sugrađane na liburnijske Marunade.

Osim promocijom konoba, program je ove godine na Dobreću proširen i dvijema radionicama za djecu i odrasle. Naime, u prostorijama mjesnog odbora održana je kreativno likovna radionica za djecu na temu maruna u organizaciji društva Naša djeca Opatija, a u prostoru dobrećanske boćarije, održana je radionica izrade kolača od maruna. Istog dana točno u podne nastupio je Puhački orkestar Marezige, recitirali su Mići Čakavci, svirali su tamburaši, a kasno u noć program je završio nastupom grupe Point.

Ovogodišnju Marunadu na Dobreću organizirao je Mjesni odbor Dobreć i Udruga mladih i mještana Dobreć uz potporu Grada Opatije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...