Početna - IZDVOJENO - “Vesele plahtice” za Dječju bolnicu Kantrida- Humanitarna akcija
vizual-plahtice

“Vesele plahtice” za Dječju bolnicu Kantrida- Humanitarna akcija

Klub mladih Rijeka u suradnji sa Savezom udruga mladih Primorsko-goranske županije pokrenuo je humanitarnu akciju „VESELE PLAHTICE“. Cilj akcije je inventar Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida učiniti što veselijim kako bi djeca svoj boravak u njemu što lakše podnijela.

“Osnovna ideja je humanitarnom akcijom prikupiti sredstva za nabavku posteljnog platna šarenih i veselih boja koja će se u volonterskoj akciji u organizaciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije krojiti i šivati u zajedničkoj radionici uz sudjelovanje mnogobrojnih volontera s područja Primorsko-goranske županije.

Sukladno potrebama Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida za opremanje „veselim plahticama“ svih inkubatora, babytherm kreveta i velikih kreveta potrebno nam je oko 100 metara posteljnog platna veselih boja, mašine za šivanje, škare, puno konca i malo dobre volje.

Procijenjeni troškovi za izradu jednog seta posteljine za Jedinicu intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida su 8.500,00kn a sredstva ćemo u razdoblju od 17.10.-17.11.2016. prikupljati podizanjem crowdfunding platforme kojom će svi građani, fizičke i pravne osobe imati priliku sudjelovati u realizaciji ovog projekta. Kroz tu platformu svakodnevno ćemo do 17.11.2016. obaviještavati javnost o iznosu prikupljenih sredstava, cilju koji nam je potreban i vremenu koje nam je ostalo do kraja akcije.

Sve pravne i fizičke osobe koje žele vlastitim sredstvima pomoći u realizaciji ovog projekta to mogu učiniti uplatom sredstava na račun:
HR55 2402 0061 1006 0750 1 Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Poziv na broj: HR00 3531-01-OIB
Svrha: Donacija – Vesele plahtice

Sredstva će se također prikupljati kroz mnogobrojne druge projekte koji će se u istom razdoblju organizirati u Klubu mladih Rijeka, Savezu udruga mladih Primorsko-goranske županije te na svim drugim lokacijama koje se priključe realizaciji ovog projekta.

Već sada se moramo zahvaliti, prvenstveno KBC Rijeka na susretljivosti, dobavljačima Čateks d.d., IN-Time d.o.o. koji su iskazali spremnost da podrže ovu akciju, te mnogobrojnim šilicama diljem Hrvatske, od Pule do Iloka, koje su nam se javile već u pripremi ovog projekta da žele pomoći u realizaciji.

Iako nam je osnovi cilj prikupljanje 8.500,00 kn za izradu jednog seta „veselih plahtica“ nakon medijske prezentacije ovog projekta i sukladno iskustvima iz prethodnih humanitarnih akcija u organizaciji ovih udruga očekujemo i nadamo se da će se prikupiti dovoljno sredstava za realizaciju i većeg broja setova za opremanje krevetića naših najmlađih.

Ovim putem pozivamo sve institucije, dobavljače, građane, članove naših udruga i naše volontere da se priključe ovoj akciji. Kad se male ruke slože „vesele plahte“ se samo množe.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...