Početna - IZDVOJENO - HDZ: U deset godina Rijeku napustilo 15 tisuća ljudi
rijeka

HDZ: U deset godina Rijeku napustilo 15 tisuća ljudi

U zadnjih deset godina iz Rijeke je iselilo 15 tisuća ljudi, pa predlažemo gradonačelniku Obersnelu da spakira kufer i ode u Irsku, no brzo bi se vratio jer tamo treba raditi, rekli su riječki HDZ-ovci.

Pozvali su kolege iz SDP-a da se uozbilje i prestanu pričati bajke jer će Rijeka, umjesto grada koji teče, postati potok koji teče. Upozorili su i da kineski internetski gigant Alibaba, koji ostvaruje preko milijardu  američkih dolara, namjerava u Zadru otvoriti najveći distribucijski centar za cijelu Europu, a pri tom je zaobiđena Rijeka kao najveći lučki grad.

U gradu i županiji ništa se ne događa, a o Poslovnoj zoni Miklavija, projektu od državnog interesa, govorili su Dinko Beaković i Josip Ostrogović. “Moramo naglasiti da je područje Miklavije sada u Općini Matulji i da bi se u nekakvim projekcijama u prvoj fazi trebalo zaposliti dvije tisuće ljudi, a u konačnici pet tisuća ljudi, što bi utjecalo na nezaposlenost u gradu i županiji, koja bi se smanjila za 38 posto”, rekao je Beaković, dok je Ostrogović rekao da mu je nevjerojatna nezainteresiranost PGŽ-a. “Ili ne žele ništa znati ili znaju jako puno, a ne žele o tome govoriti”, kaže Ostrogović.

Na konferenciji za novinare još je istaknuto da je žalosno da gradonačelnik Obersnel u medijima govori da Rijeka od industrijskoga postaje turistički grad zahvaljujući kulturi. No, ako se usporede podaci sa Splitom, koji je u 2015. imao 1,339.598 noćenja, a Rijeka 322.756 noćenja, odnosno četiri puta manje, to pokazuje lutanje gradonačelnika u gospodarskim temama. Prema tim podacima, Rijeka je i iza Zagreba i Pule te spada u rang Općine Dobrinj, rekao je Josip Ostrogović, potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...