Početna - IZDVOJENO - Villa Munz na javnoj dražbi, Ičići
munz
foto:opatija.net

Villa Munz na javnoj dražbi, Ičići

Villa Munz jedna je od najatraktivnijih a isto tako i jedna od najvrijednijih vila na području Opatije. Ova vila smještena u Ičićima uskoro će na javnu dražbu kao dio stečajnog postupka nad njenim vlasnikom, tvrtkom Sagitta d.o.o. u stečaju iz Osijeka.

Svima koji prolaze kroz Ičiće, a i iz natpisa u medijima poznato je kako je Villa Munz u jako lošem stanju, no njena procijenjena vrijednost  iznosi 57 milijuna kuna,. Ipak na elektroničkoj javnoj dražbi koju će provesti Fina, ponudit će se uz  popuste, ovisno o tome koliko se dražbenih ”pokušaja” bude provelo do konačne prodaje vile.

Tako će u  prvom pokušaju prodaje nekretnina se može prodati za 75 posto vrijednosti, odnosno u ovom slučaju 42,7 milijuna kuna, a u sljedećem pokušaju za polovinu vrijednosti, točnije 28,5 milijuna kuna. Ukoliko se dotad ne nađe kupac, cijena se spušta na četvrtinu vrijednosti ili 14,3 milijuna kuna, a na četvrtoj dražbi početna vrijednost kreće od 1 kune.

Ove informacije mogu se doznati zahvaljujući činjenici da je vila, sukladno zakonu, ponuđena na prvokup Primorsko-goranskoj županiji, no ta je mogućnost otklonjena na sjednici održanoj u četvrtak. Inače, na vili postoji založno pravo u korist Republike Hrvatske u visini od 650 tisuća kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...