Početna - IZDVOJENO - HDZ dobio novog predsjednika
Karamarko
Foto: Robert Anić/PIXSELL

HDZ dobio novog predsjednika

Govorio je 30 minuta bez čitanja!

Šef oporbe očito je poslušao savjete PR stratega, a prema našim informacijama, HDZ je čak angažirao američke stručnjake ne bi li ‘upristojili’ javni nastup svog šefa.

Hrvatska javnost uskoro bi mogla upoznati novog šefa oporbe! Riječ je o novom Tomislavu Karamarku koji je nedavno u Splitu, na HDZ-ovoj obljetnici govorio, vjerovali ili ne, punih 30 minuta.

Nakon što je javnost mjesecima mučio svojom bolno lošom retorikom, bivši obavještajac napokon je progovorio – tečno i bez zamuckivanja, i potvrdio opravdanu etiketu čovjeka koji šuti i radi, baš poput Putina.

Detaljnom analizom Karamarkova nastupa vidi se da je govor šefa oporbe strukturiran, a u narativnom smislu izgovoren kao da ga je naučio napamet. Analitičari smatraju da je Karamarko, (koji je češće prozivan zbog toga što nije imao ili znao što reći, nego kritiziran zbog izgovorenog), uložio silne napore te da je u govorništvu već pretekao aktualnog premijera. Obradio je sve teme, od ideoloških do povijesnih, ekonomskih i političkih, a da nijednu riječ nije dvaput ponovio!

Prije godinu dana nitko u Hrvatskoj, a ni šire, nije mogao vjerovati da Tomislav Karamarko može govoriti 30 minuta – smisleno i bez čitanja. Šef oporbe očito je poslušao savjete PR stratega, a prema našim informacijama, HDZ je čak angažirao američke stručnjake ne bi li ‘upristojili’ javni nastup svog šefa. I koliko god da su ih platili, malo je s obzirom na ovakav Karamarkov napredak!

Karamarka se nerijetko prozivalo zbog loših govorničkih sposobnost, pa često je bio i predmet ismijavanja pri samoj pomisli na sučeljavanje s Milanovićem, ali govor u Splitu,kažu analitičari, pokazao je da je Karamarko tehnički ‘potkovan’ i spreman za direktno sučeljavanje s prvim čovjekom HDZ-ova najžešćeg političkog rivala, te da sada po fondu znanja i kompleksnosti tema, puše Milanoviću za vratom. Do izbora je ostalo još dvije godine, no prvi sljedeći Karamarkov test bit će izbori za EU parlament i pretpostavlja se da će šef HDZ-a itekako poboljšati svoj status na ljestvici popularnih političara. Zasigurno mu neće odmoći  ni lekcija koju je nedavno očitao Milanu Bandiću, javno mu poručivši da bira hoće li nositi Titov bedž na reveru, ili križ. Samim time izdao je naputak članovima HDZ-a, posebno onima u Zagrebu – na koji način najučinkovitije detronizirati gradonačelnika Zagreba kojemu HDZ još ne može oprostiti izdaju na zadnjim lokalnim izborima kada je u ‘njihovu’ fotelju zasjeo Darinko Kosor. Milanović će se nemalo iznenaditi kada upozna novog lidera oporbe – prešišao ga je, kažu mnogi, samo on to još ne zna!

dnevno.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...