Početna - IZDVOJENO - HDZ: Skinuta je stigma sa stranke i kolektivna odgovornost 220 000 članova HDZ-a
karamarko
Foto: 24 sata

HDZ: Skinuta je stigma sa stranke i kolektivna odgovornost 220 000 članova HDZ-a

HDZ je priopćenjem komentirao objavljenu odluku Vrhovnog suda o ukidanju nepravomoćne presude u slučaju Fimi media.

– Ovom odlukom Vrhovnog suda skinuta je stigma sa stranke i kolektivna odgovornost 220 000 članova HDZ-a. Od samog početka tvrdili smo da stranka nije i ne može biti odgovorna za ono što joj se stavljalo na teret – stoji u priopćenju HDZ-a.

HDZ je u slučaju Fimi media nepravomoćno kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna. HDZ je kao zalog ranije dao i zgradu na Trgu žrtava fašizma u kojoj ima središnjicu.

Iako je osuđujuća presuda sada ukinuta blokada na zgradi i dalje ostaje, jer će se postupak, prema odluci Vrhovnog suda RH ponoviti.

HDZ je u žalbi tvrdio kako ne može stranka odgovarati za ono što su učinili neki ljudi iz njezinog vodstva, a upozoreno je i na primjenu krivog Zakona o odgovornosti pravnih osoba. Županijski sud u Zagrebu osudio je HDZ na osnovu odredbi tog Zakona iz 2007. godine, a trebalo je, kako je tvrdio predstavnik stranke odvjetnik Vladimir Terešak, primjeniti onaj iz 2004. godine. Prema tom starijem Zakonu HDZ ne bi mogao dobiti više od četiri milijuna kuna novčane kazne.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...