Početna - IZDVOJENO - HDZ u Orašju: SDP ili podcjenjuje XI. izbornu jedinicu ili nema što ponuditi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

HDZ u Orašju: SDP ili podcjenjuje XI. izbornu jedinicu ili nema što ponuditi

HDZ je u Orašju održao programski skup Domoljubne koalicije za XI. izbornu jedinicu – na kojem je predstavljen Izborni program „Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5+Hrvatska“. Ponos. Domoljublje i – zajedništvo.

– Posebno sam zadovoljan što sam danas ovdje među vama. Ova je zemlja od starine postojbina hrvatskog naroda – kao i cijela Bosna i Hercegovina. A ona nam je jednako draga kao i Hrvatska. Jer, hrvatski narod živi u dvije države i ima dvije domovine. Ovo je zemlja ponosnih ljudi odanih svome domu, zavičaju i narodu. Svaki Hrvat je ovdje – odakle god došao – na svojoj grudi. Volimo ovu zemlju i svim njezinim stanovnicima želimo napredak. Stoga će razvoj odnosa s BiH i jačanje veza s Hrvatima u BiH biti prioritet buduće Vlade Domoljubne koalicije. Naša stranka u svom imenu nosi nacionalno zajedništvo. Iako je ustrojena kao stranka – zajednica smo svih društvenih slojeva. Ima uporište u svakom kutku svijeta gdje Hrvati žive. A posebno ovdje, u našoj drugoj domovini, kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Osvrnuo se i na najavu kako SDP i lijeva koalicija neće ponuditi listu u XI. izbornoj jedinici.

– Krnja Kukuriku koalicija je najavila da na izborima neće ponuditi listu u XI. izbornoj jedinici. Što to govori? Može značiti samo dvoje: ili podcjenjuju Hrvate u BiH ili nemaju što ponuditi. Mislim da to znači i jedno i drugo. Došli smo ovdje među vas znajući da ćemo biti primljeni otvorena srca – došli smo da kažemo: Hvala za vjernost, povjerenje i potporu koju ste nam iskazivali na svim izborima! Tu ćemo potporu imati 8. studenog kada ćemo smijeniti ovu nesposobnu vlast. Koja je Hrvatsku ekonomski i demografski dovela na rub opstanka. A hrvatski narod, prema riječima premijera na odlasku, podijelila na „mi ili oni“! To slušamo četiri godine. Te su riječi uistinu strašne. Mi gradimo jedinstvo hrvatskog naroda – ne želimo ga dijeliti ni po kojoj osnovi. Hrvatsku moramo usmjeriti k napretku – boljem životu za svakog čovjeka, kazao je Karamarko.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...